Een e-mail alias voor de nieuwsbrief

Het streven is om uw Inbox leeg te hebben, zowel thuis als op het werk, maar niets lijkt de vloed aan mail te kunnen stemmen. Kunt u het tij nog keren? U zou zich nooit meer kunnen opgeven voor een nieuwsbrief, maar dat wilt u niet, want ze kunnen interessante bronnen van informatie zijn.

Wat u dan wel kunt doen, is een e-mail alias voor uw nieuwsbrieven aanmaken met behulp van het plusteken.
Bijvoorbeeld, mijn reguliere e-mailadres is: effie@werkefficient.nl.

Als ik mij wil opgeven voor een nieuwsbrief voeg ik na mijn naam het plusteken en het woord ‘nieuwsbrief’ toe. Alles wat na het plusteken komt, wordt niet gelezen. Dus u kunt er een willekeurig woord invullen.
Mijn e-mail adres wordt vervolgens: effie+nieuwsbrief@werkefficient.nl.

De nieuwsbrief gaat dan zoals gewoonlijk naar mijn Inbox, maar het wordt veel gemakkelijker de mail te sorteren met behulp van mailfilters. Dat laatste zal ik bespreken in een volgend blog.

Wie elke dag zijn Inbox leeg wil hebben (en vrouw is), kan 8 september 2012 terecht bij de Women on the Web cursus:

Elke dag je inbox leeg? Werk efficiënt met Outlook! >>

Op zaterdag 8 september organiseert Women on the Web een Workshop “Elke dag je inbox leeg? Werk efficiënt met Outlook!” in Amsterdam in samenwerking met Esther Dam. Het is een combinatie van een workshop en een gezellige IRL bijeenkomst zoals alleen WoW die organiseert. Men vraagt een kleine bijdrage van 10 euro voor leden en 35 euro voor niet-leden per persoon voor deze bijeenkomst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>