PEP® en Het nieuwe werken

Het nieuwe werken

Een papierloze digitale werkomgeving is de toekomst. Als organisatie wilt u wellicht al stappen nemen in deze richting of anticiperen op deze ontwikkeling. Dan is het van belang om uw medewerkers nu al hierop voor te bereiden. In de praktijk betekent Het nieuwe werken dat werknemers op meerdere plaatsen werken en geen vaste werkplek meer hebben. Ze kunnen thuis werken, op kantoor, onderweg of in een café.

Een andere manier van werken

Het nieuwe werken betekent een andere manier van werken: het kantoor moet bijvoorbeeld in de tas passen. Er kunnen geen stapels papieren meer op het bureau liggen en er zijn geen archiefkasten meer om met ordners te vullen. Een locker, een tas met een smartphone en laptop zijn over het algemeen de instrumenten waar ‘de nieuwe werknemer’ mee gaat werken. Effectief gebruik makend van de nieuwste technologieën en communicatie werksystemen. Deze nieuwe manier van werken vraagt een omschakeling in de organisatie van het werk. Sterker nog, dit vergt een belangrijke verandering van gewoontes.

De omschakeling

De efficiencymethodes van PEP® sluiten naadloos aan bij de eisen die Het nieuwe werken aan werknemers stelt. Het helpt medewerkers nieuwe werkgewoonten te ontwikkelen zoals:

  • zonder papier te werken
  • te plannen zodat hun kerndoelen gerealiseerd worden
  • de informatiestroom te structureren
  • een goede digitale archiveer-structuur op te zetten
  • werksystemen van de organisatie optimaal te gebruiken
  • inzicht te krijgen in het plannen van privé en werk